Celluliter

Sommaren är på väg – dags att behandla envisa celluliter!

Innan man påbörjar en behandling med VelaShape teknologin för celluliter är det en bra idé att börja äta mer hälsosamt som att tex satsa på fibrer och fullkornslivsmedel eftersom de hjälper till att få bort avfall och gifter från mag- och tarmkanalen. En bra idé kan vara att starta ett anpassad detox program i samband med behandlingen för att optimera slutresultatet efter en avslutad kur. Minska gärna på saltet eftersom salt bidrar till att vätska samlas i kroppen. Viktigast av allt är att börja att dricka mer vatten som kommer att hjälpa din kropp att göra sig av med slaggprodukter och överflödigt fett, inklusive fett som lagras som celluliter. Vattnet kommer också att bidra till att stärka kollagenet i huden och hjälpa till att minska ”knöligt” utseende. Dra ner på alkohol och undvik rökning eftersom det försämrar din blodcirkulation och gör huden mindre elastisk.

 

Celuliter och fettreducering med innovativa teknologin från VelaShape!

För att få bort celluliter måste man antingen minska volymen i fettvävnaden och/eller öka elasticiteten i bindväven. Vid en behandling med VelaShape teknologin värms vävnaden upp med hjälp av radiovågor. Värmen ökar förbränningen i fettvävnaden. Fettcellerna dräneras och minskar i storlek. Tillsammans med värmen används vakuumsug som drar upp vävnaden in i ett munstycke där den masseras och pressas av två massagerullar. Fettcellerna kommer i lipolys och frisläpper lagrad energi, fettet bryts ner och transporteras genom blod och lymfa ut från kroppen. Huden får en uppstramning och elasticiteten i bindväven förbättras. VelaShape teknologin fungerar även lite som en kavel där även muskler, bindväv och ligament mjukas upp. Efter 1-4 behandlingar 1ggr/veckan, beroende på celluliternas omfång, kan man uppnå ett gott resultat.  
Mer om behandlingen och saker att tänka på inför en planerad kur kan du läsa nedan under Frågor & Svar.

Om behandlingen

1 behandling med VelaShape tar 40 min. 
Under en behandling kan du tex behandla något av dessa områden:  

• framsida & baksida lår
• mage & midja
• kärlekshandtag & midja 
• baksida lår & rumpa
• armar
• rygg
• för övriga områden kontakta oss via tfn. 

 Tid: 40 min. Pris:1.195kr
Paketpris: Kur på 4 behandlingar 3.995 kr

BEHANDLINGSINTERVALL: 1 gång i veckan.

OBS: Bokning till VelaShape sker endast via telefon. Ring gärna till nummer 040-630 60 89. 

Frågor & Svar!

Med VelaShape kan du behandla lokala fettdepåer på mage, kärlekshandtag, ridbyxlår, insida lår, rumpa, armar och ben. Du kan behandla envisa celluliter och forma kroppen. Med VelaShape kan man även behandla före och efter en fettsugning för att förbättra hudens kvalité och få en jämn resultat efter din fettsugning. Prata gärna med din kirurg innan du bokar tid hos oss.

VelaShape använder sig av 4 olika teknologier.

Ett optiska infrarött ljus vägleder en Bi-Polarisk radiovåg som når djupt ner i vävnaden (ca 2cm) och värmer upp det subkanta fettlagret. Fettcellerna dräneras och reduceras i storlek. Ett vakuumsug drar upp vävnaden in i ett munstycke och frigör sammanpressade blodkärl. Blodcirkulationen och lymfcirkulationen aktiveras och forslar bort slaggämnen som dräneras från fettcellerna. De mekaniska massagerullarna ger en djup bindvävsmassage som luckrar upp sammanpressade fettdepåer och hjälper till att forsla bort slaggämnen och vätska.

Det är bra att börja med en kur på 1-4 behandlingar. Resultatet är individuellt och beror bland annat på utgångsläget, dvs. hur mycket fettvävnad man vill åtgärda, hur mycket celluliter och sammanpressade fettdepåer där finns etc. Om man har envisa celluliter så kan man behöva upprepa kuren efter ca en månad. För att bibehålla och förbättra resultatet av behandlingen bör minst 2-4 behandlingar göras per år efter avslutad kur

Celluliter, apelsinhud eller gynoid lipodystrofi (latin: adiposis edematosa), är ett tillstånd när underhudsfett klumpar ihop sig under huden, huvudsakligen över skinkor och lår. Det drabbar framför allt kvinnor efter puberteten. Tillståndet är endast kosmetiskt och inte beroende av fetma.

Celluliter får man i första hand av dålig blodcirkulation, ohälsosam kost, gener, och hormonella rubbningar. Hos många kvinnor börjar celluliterna bildas redan i puberteten, när hormonerna sätter igång, för att sedan förvärras under graviditeten. Många upplever också att p-piller bidrar till ökningen.
När man blir äldre tappar huden en del av sin spänstighet vilket i sin tur kan leda till fler cellulitgropar. Andra orsaker kan vara att man lider av störd blod- och lymfcirkulation eller andra sjukdomar som påverkas blodgenomströmningen i kroppen. Huvudorsaken anses fortfarande vara fel kost samt brist på motion. Många av oss har stillasittande arbete vilket leder till att det bildas mer och mer celluliter. Ultraljudsundersökningar har visat att celluliter är bråckliknande förtätningar i fettvävnaderna, som framträder under huden. En teori är att detta beror på att fettvävnanden under en tid sträcks ut, såsom vid viktuppgång, och att sträckningen inte får ett jämnt resultat. Celluliter kan uppkomma på hela kroppen, där det finns underhudsfett, men särskilt på kroppsdelar där kvinnor på grund av sina kvinnliga könshormoner lägger på sig fett.

En annan teori är att det är ett ödem i underhudsfettet. En tredje teori är att celluliter uppstår på grund av försämrad cirkulation i vener och lymfatiska systemet. Celluliter kan ha olika svårighetsgrad. För somliga syns celluliterna endast om huden trycks samman eller musklerna spänns. För andra syns de även vid avslappnat tillstånd. På avstånd ser celluliterna ut som ojämnheter i huden, huden är inte längre slät utan att tillståndet beror på rynkor. Omkring 90% av alla kvinnor får cellulitproblem, särskilt kvinnor av västerländsk härkomst. ce

Vi rekomenderar inte behandling med Velashape om du har haft:

• Stroke (blödning i hjärnan)
• Svår aortastenos
• Nyligen genomgången hjärtinfarkt /hjärtattack
• Instabil angina pectoris
• Lupus erythematosus, om du är på steroider (stör blodcirkulationen)
• Hjärntumörer
• Graviditet
• Infektion i tand, led och kropp
• Epilepsi
• Olika metall implantat och pacemaker i kroppen.

Eftersom vissa starka mediciner kan påverkas av den ökade blodcirkulationen är det bäst att kolla med din läkare om din medicinering kan påverkas.

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: