Elektronisk Microneedling E-dermastamp

Maskinell Microneedling

Med e-DERMASTAMP® erbjuds resultatinriktad antiåldrandevård i flera dimensioner på ett okomplicerat och effektfullt sätt. Det kan vara så att du vill jämna ut hudens pigmentering, reducera rynkor/linjer, minska förstorade porer, minska ärr som uppstått i samband med akne/finnar eller återskapa hudens ungdomliga fyllighet. Genom att maskinellt pierca vävnaden med vertikala sterila engångsnålar punkteras kärlstrukturen med upp till 150 kanaler/sekund och röda blodkroppar frisätts i vävnaden. Hudens naturliga försvar identifierar de röda blodkropparna och registrerar en uppfattad skada vilket inleder en aktivering av den naturliga läkningsprocessen genom att bilda rikligt med kollagen (fasthetsfibrer) vävnad. Punkteringen av kärlstrukturen är microskopisk vilket gör att den allmäna påverkan är minimal, endast en rodnad kvarstår med avtagande effekt. Resultatet blir ökad fasthet där rynkor och linjer reduceras och ojämn textur jämnas ut. e-DERMASTAMP® skapar en reparations- och tillväxtstimulering som gör behandlingen lämplig och effektiv på en rad indikationer:
e-DERMASTAMP®-behandlingen ger inga sociala begränsningar utan du kan direkt återgå till din normala vardag. Endast en tillfällig rodnad, likt solbränna syns 1-2 dygn efter behandlingen.

Behandlingen

SÅ GÅR DET TILL...

- E-Dermastamp® - Behandlingen

Huden rengörs och förbereds för behandlingen. Det sterila engångsinstrumentet förs över området som ska behandlas och det aktiva serumet (hyaluronsyra) slussas in och mättar huden. Behandlingen är inte direkt smärtsam men vid högre känslighet kan lätt ytlig bedövning erbjudas.

En rodnad uppstår och indikerar att vävnaden stimulerats korrekt, att reparations- och naturliga tillväxtfaktorer aktiverats med kollagentillväxt. Behandlingen avslutas med en anpassad hydrogelmask som minskar det rodnad och svullenhet som uppstått under behandlingen.

- Efterförlopp

Efter behandlingen har huden en rodnad som sitter i 1-3 dagar. Huden börjar fjälla efter 3-4 dagar. Hudens barriärfunktion är temporärt reducerad vilket upplevs genom att huden känns torrare än normalt.
Tänk på att: här behövs det kompletterande hudvård. Du får även råd och tips hur du skall sköter din hud.

Vad kostar det?

Behandlingen utförs med sterila engångsinstrument för Din och behandlarens säkerhet. Vanligtvis upprepas e-DERMASTAMP®-behandlingen i kur om 4 behandlingar med 2-4 veckors intervall.
Tid: 40-50 min. Pris: 1.295kr, Paketpris: 4ggr 3.995kr

Länk till tidsbokning finner du högst upp under menyn “boka tid”

V Ä L K O M N A!

Frågor & Svar!

Huden rengörs och desinficeras. Bedövning placeras överhuden och verkar i ca 20 min. Nu startar behandlingen. De sterila engångsnålarna förs över det området som ska behandlas i ett specifik mönster. Stampningen av huden kombineras med inslussning av Hyaluronsyra. En rodnad samt mindre mikroblödningar uppstår och indikerar att vävnaden stimuleras korrekt och naturliga tillväxtfaktorer aktiveras. Behandlingen avslutas med en mask som boostar och ftller huden med hyaluronsyra, pepider och vitaminer.

Samma dag och dagen efter behandlingen har huden en lätt rodnad som sitter i ca 1-2 dagar. Huden fjällar efter ytterligare 3-4 dagar. Hudens barriärfunktion är temporärt reducerad vilket upplevs genom att huden känns torrare än normalt. 

Under behandlingskuren är en viktig del att förstärka och intensifiera behandlingsresultat genom TEBISKIN-produkterna som speciellt utvecklats att kombineras med Microneedling och för dess olika indikationer. Produkterna får en djupverkande effekt genom de microkanaler behandlingen skapat. Notera att generella kosmetiska produkter är avsedda att appliceras på hel vävnad och kan därmed utgöra risk för sidoeffekter såsom allergiska reaktioner vid kombinationen med Microneedling. Följ alltid noga de anvisningarna du får från din behandlare för säkra och effektiva behandlingsresultat.

I följande fall ska inte e-dermastamp behandling utföras:
-Blödarsjuka och behandling med blodförtunnande medel.
-Svårinställd diabetes mellitus.
-Svår dermatit, psoriasis eller liknande.
-Aktiv papulopustular rosacea eller aktiv akne.
-Pågående infektion/virus i huden t ex Herpes Simplex eller vårtor.
-Öppna sår.
-Hudcancer.
-Sklerodermi.
-Gravida och ammande.

Våra E-dermastampnålar är ett medicinsktklassade instrument som  är CE märkta som medical divice i upp till högsta klassen för medicinsktekniska produkter. Alla medicinska microneedling-instrument har en plastrulle i vilken nålarna är infästa. De är designade förengångsanvändning och är 100% sterilla. CE-märkning och FDA skapar standarder med allmänhetens säkerhet i åtanke. Alla medicinska/kirurgiska instrument måste vara sterila innan användning.

Tänk på att huden i ansiktet är som tjockast 1.5-2 mm. De flesta andra företag som säljer 3.0 mm långa nålar gör det av en god anledning. De behöver sälja längre nålar för att erhålla adekvat hudpenetration därför att deras nålar är slöa tack vare undermålig tillverkning. Därför krävs att mer kraft appliceras på verktyget för att penetrera vävnaden vilket ökar smärtan, hudtrauman och risken för skador. Deras nålar håller låg kvalitet och design, och viktigast av allt, låg skärpa. Som en kontrast till det, om ett DERMAROLLER® microneedling-instrument hade använts, samma resultat nås med en roller som har 1.5 mm eller kortare nålar. DERMAROLLER® microneedles är designade att vara starka, väldigt vassa men ändå flexibla för att uppnå bästa möjliga resultat. För att bemöta påståendet att fler nålar är bättre måste “Fakir Effekten” förklaras. Många har sett eller sett bilder på en religiös man som ligger på en bädd av spikar. Denna man kallas fakir. När han ligger på bädden av spikar placeras antingen ett cementblock på magen eller någon ställer sig där. Mirakulöst nog penetrerar inga spikar den heliga mannens hud. Hur är detta möjligt? Varför penetrerar och skadar inte nålarna mannen? Svaret ligger i antalet nålar i bädden. Ju fler nålar desto mer kraft behövs för att nålarna ska penetrera huden. Med ett stort antal spikar blir hans kroppsvikt jämnt fördelat över dem, vilket gör det svårt för någon enskild spik att penetrera huden därför att det inte är tillräcklig kraft mot någon enskild spik för att den ska tränga igenom huden. Däremot om det antalet spikar reduceras kraftigt, fördelas vikten på ett mindre antal spikar. Det blir mer kraft eller vikt på varje spik, och de penetrerar med lätthet huden. I korthet, för många nålar i en microneedling instrument innebär endast att en betydligt större kraft måste appliceras på rollern för att nålarna ska kunna penetrera huden. Fler nålar gör enbart instrumentet mer ineffektiv. Risken för skada ökar. E-dermastamp® har ändamålsenligt antal nålar för högsta effektivitet. Detta är såklart ytterligare en god anledning att välja E-dermastamp® Medicinteknisk produkt.

Alla mikronålar är inte samma. Inte alla mikronålar är tillverkade på samma sätt. Som ett ytterligare tillägg till riskerna med lågkvalitativt stål eller akupunkturnålar, kan dessa nålar skära och riva hål i huden. Detta skapar riktiga sår och hindrar och förändrar korrekt cell- och hudförnyelse. E-dermastamp® mikronålar är de skarpaste och innehåller stål av högsta kirurgisk kvalité, och har högsta nåltillverkningsnivå inom industrin. Den innehåller specifika legeringar för att nå maximal cellförnyelse och med minsta möjliga ”hålstorlek” på huden.

Vi rekommenderar ca 4-6 veckor mellan varje behandling. Ibland behövs mer tid beroende på vilket tillstånd som behandlas. Denna grundläggande väntetid gör det möjligt för huden att fullgöra dess reparerings- och förnyelsecykel. Att upprepa proceduren tidigare än 3 till 4 veckor mellan varje procedur tillför ingen klinisk fördel. Det tillför endast
ökad risk, trauma och onödig kostnad. Detta är ett av de tillfällen då mer definitivt inte är bättre.

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: