Elektronisk Microneedling E-dermastamp

Microneedling

Med e-DERMASTAMP® erbjuds resultatinriktad antiåldrandevård i flera dimensioner på ett okomplicerat och effektfullt sätt. Det kan vara så att du vill jämna ut hudens pigmentering, reducera rynkor/linjer, minska förstorade porer, minska ärr som uppstått i samband med akne/finnar eller återskapa hudens ungdomliga fyllighet. Genom att maskinellt pierca vävnaden med vertikala sterila engångsnålar punkteras kärlstrukturen med upp till 150 kanaler/sekund och röda blodkroppar frisätts i vävnaden. Hudens naturliga försvar identifierar de röda blodkropparna och registrerar en uppfattad skada vilket inleder en aktivering av den naturliga läkningsprocessen genom att bilda rikligt med kollagen (fasthetsfibrer) vävnad. Punkteringen av kärlstrukturen är microskopisk vilket gör att den allmäna påverkan är minimal, endast en rodnad kvarstår med avtagande effekt. Resultatet blir ökad fasthet där rynkor och linjer reduceras och ojämn textur jämnas ut. e-DERMASTAMP® skapar en reparations- och tillväxtstimulering som gör behandlingen lämplig och effektiv på en rad indikationer:
e-DERMASTAMP®-behandlingen ger inga sociala begränsningar utan du kan direkt återgå till din normala vardag. Endast en tillfällig rodnad, likt solbränna syns 1-2 dygn efter behandlingen.

E-Dermastamp® - Behandlingen

Huden rengörs och förbereds för behandlingen. Det sterila engångsinstrumentet förs över området som ska behandlas och det aktiva serumet (hyaluronsyra) slussas in och mättar huden. Behandlingen är inte direkt smärtsam men vid högre känslighet kan lätt ytlig bedövning erbjudas.

En rodnad uppstår och indikerar att vävnaden stimulerats korrekt, att reparations- och naturliga tillväxtfaktorer aktiverats med kollagentillväxt. Behandlingen avslutas med en anpassad hydrogelmask som minskar det rodnad och svullenhet som uppstått under behandlingen.

Efterförlopp

Efter behandlingen har huden en rodnad som sitter i 1-3 dagar. Huden börjar fjälla efter 3-4 dagar. Hudens barriärfunktion är temporärt reducerad vilket upplevs genom att huden känns torrare än normalt.
Tänk på att: här behövs det kompletterande hudvård. Du får även råd och tips hur du skall sköter din hud.

Vad kostar det?

Behandlingen utförs med sterila engångsinstrument för Din och behandlarens säkerhet. Vanligtvis upprepas e-DERMASTAMP®-behandlingen i kur om 4 behandlingar med 2-4 veckors intervall.
Tid: 40-50 min. Pris: 1.295kr, Paketpris: 4ggr 3.995kr

Länk till tidsbokning finner du högst upp under menyn “boka tid”

V Ä L K O M N A!

Frågor & Svar!

Huden rengörs och desinficeras. Bedövning placeras på huden och verkar i ca 20 min. Nu startar behandlingen. De sterila nålarna förs över det området som ska behandlas i ett specifik mönster. Stampningen av huden kombineras med inslussning av Hyaluronsyra. En rodnad samt mindre mikroblödningar uppstår och indikerar att vävnaden stimuleras korrekt och naturliga tillväxtfaktorer aktiveras. Behandlingen avslutas med en mask som boostar och återfuktar huden med hyaluronsyra, pepider och vitaminer

Samma dag och dagen efter behandlingen har huden en lätt rodnad som sitter i ca 1-2 dagar. Huden fjällar efter ytterligare 3-4 dagar. Hudens barriärfunktion är temporärt reducerad vilket upplevs genom att huden känns torrare än normalt. 

Under behandlingskuren är en viktig del att förstärka och intensifiera behandlingsresultat genom TEBISKIN-produkterna som speciellt utvecklats att kombineras med Microneedling och för dess olika indikationer. Produkterna får en djupverkande effekt genom de microkanaler behandlingen skapat. Notera att generella kosmetiska produkter är avsedda att appliceras på hel vävnad och kan därmed utgöra risk för sidoeffekter såsom allergiska reaktioner vid kombinationen med Microneedling. Följ alltid noga de anvisningarna du får från din behandlare för säkra och effektiva behandlingsresultat.

I följande fall ska inte e-dermastamp behandling utföras:
– Blödarsjuka 
– Svårinställd diabetes mellitus.
– Svår dermatit, psoriasis eller liknande.
– Aktiv papulopustular rosacea eller aktiv akne.
– Pågående infektion/virus i huden t ex Herpes Simplex eller vårtor.
– Öppna sår.
– Hudcancer.
– Sklerodermi.
– Gravida och ammande.

Våra E-dermastampnålar är ett medicinsktklassade instrument som  är CE märkta som medical divice i upp till högsta klassen för medicinsktekniska produkter. Alla medicinska microneedling-instrument har en plastrulle i vilken nålarna är infästa. De är designade förengångsanvändning och är 100% sterilla. CE-märkning och FDA skapar standarder med allmänhetens säkerhet i åtanke. Alla medicinska/kirurgiska instrument måste vara sterila innan användning.

Alla mikronålar är inte samma och är inte heller tillverkade på samma sätt. Vissa nålar har så låg kvalité att de kan skära och riva i huden där skadan blir okontrollerad. Detta skapar riktiga sår som hindrar och förändrar korrekt cell- och hudförnyelse. E-dermastamp® nålar, som vi använder på Body & Face är medicinska och tillverkade i stål av högsta kirurgisk kvalité. De är CE märkta i högsta klassen för medicintekniska produkter. Din garanti för en säker och effektiv behandling!

Vi rekommenderar ca 6 veckor mellan varje behandling. Ibland behövs mer tid beroende på vilket tillstånd som behandlas. Denna grundläggande väntetid gör det möjligt för huden att bli frisk igen. Att upprepa proceduren tidigare än 3 till 4 veckor mellan varje procedur tillför ingen klinisk fördel. Det tillför endast ökad risk, trauma och onödig kostnad. Detta är ett av de tillfällen då mer definitivt inte är bättre.

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: