Microneedling

Microneedling med e-Dermastamp®

Med e-DERMASTAMP® erbjuds resultatinriktad antiåldrande hudvård i flera dimensioner på ett okomplicerat och effektfullt sätt. Det kan vara så att du vill jämna ut hudens pigmentering, reducera rynkor/linjer, minska förstorade porer, minska ärr som uppstått i samband med akne/finnar eller återskapa hudens ungdomliga fyllighet. Behandlingen går ut på att penetrera/stampa huden och skapa en reparations- och tillväxtstimulering. Behandlingen består av piercing av vävnaden (Microneedling) med tunna nålar som penetrerar vävnaden och skapar 1000-tals microkanaler och när nålarna penetrerar vävnaden punkteras underliggande kärlstruktur vilket gör att röda blod-kroppar tränger ut i omgivande vävnad och identifieras för att frigöra naturliga källor för tillväxt, reparation och kollagenstimulering samt nybildning av collagen, elastin och fuktbindande hyaluronsyra. Även kärl- och pigmentförändringar blir normaliserade och mindre synliga. En behandlingskur omfattar vanligen 3 behandlingar som upprepas med ca 6 veckors intervall. Behandlingen utförs med sterila engångsnålar som är av högsta kvalité och i den högsta medicinska klassen, tillverkade av tyska Dermaroller®. Punkteringen av kärlstrukturen är microskopisk vilket gör att den allmäna påverkan är minimal, endast en rodnad kvarstår med avtagande effekt. Resultatet blir ökad fasthet där rynkor och linjer reduceras och ojämn textur jämnas ut.
Summeringsvis kan man säga att behandlingen är lämplig och effektiv på en rad indikationer:

e-DERMASTAMP®-behandlingen ger inga sociala begränsningar utan du kan direkt återgå till din normala vardag. Endast en tillfällig rodnad, likt solbränna syns 1-2 dygn efter behandlingen.


E-Dermastamp® - Så går det till...

Huden rengörs och förbereds för behandlingen. Det sterila engångsinstrumentet förs över området som ska behandlas och det aktiva serumet (hyaluronsyra) slussas in och mättar huden. Behandlingen är något smärtsam så en lätt ytlig bedövning brukar vi erbjuda på plats. En rodnad uppstår och indikerar att vävnaden stimulerats korrekt, att reparations- och naturliga tillväxtfaktorer aktiverats med kollagentillväxt. Behandlingen avslutas med en anpassad h och steril hydrogelmask som minskar det rodnad och svullenhet som uppstått under behandlingen samt återfuktar huden.

 

Efterförlopp

Efter behandlingen har huden en rodnad som sitter i 1-3 dagar. Huden börjar fjälla efter 3-4 dagar. Hudens barriärfunktion är temporärt reducerad vilket upplevs genom att huden känns torrare än normalt.

Tänk på att: här behövs det kompletterande hudvård. Du får även råd och tips hur du skall sköta din hud.
OBS! Vid behandling av akneärr! All akne ska vara fullständigt läkt innan man behandlar med E-dermastamp.
VIKTIGT: Undvik direkt solljus upp till 1 månad efter behandling och använd UV-skydd med Spf 30-50.

 


Vad kostar det?

PRIS: Tid: 40min. Pris: 1.395kr, Paketpris: 3ggr 3.285 kr

 

Frågor & Svar

Huden rengörs och desinficeras. Bedövning placeras på huden och verkar i ca 20 min. Nu startar behandlingen. De sterila nålarna förs över det området som ska behandlas i ett specifik mönster. Stampningen av huden kombineras med inslussning av Hyaluronsyra. En rodnad samt mindre mikroblödningar uppstår och indikerar att vävnaden stimuleras korrekt och naturliga tillväxtfaktorer aktiveras. Behandlingen avslutas med en mask som boostar och återfuktar huden med hyaluronsyra, pepider och vitaminer

Samma dag och dagen efter behandlingen har huden en lätt rodnad som sitter i ca 1-2 dagar. Huden fjällar efter ytterligare 3-4 dagar. Hudens barriärfunktion är temporärt reducerad vilket upplevs genom att huden känns torrare än normalt. 

Under behandlingskuren är en viktig del att förstärka och intensifiera behandlingsresultatet genom TEBISKIN-produkterna som speciellt utvecklats för att kombineras med Microneedling och för dess olika indikationer. Produkterna får en djupverkande effekt genom de microkanaler behandlingen skapat. Notera att generella kosmetiska produkter är avsedda att appliceras på hel vävnad och kan därmed utgöra risk för sidoeffekter såsom allergiska reaktioner vid kombinationen med Microneedling. Följ alltid noga de anvisningarna du får från din behandlare för en säker och effektiv behandlingsresultat.

I följande fall ska inte e-dermastamp behandling utföras:
– Blödarsjuka. 
– Svårinställd diabetes mellitus.
– Svår dermatit, psoriasis eller liknande.
– Aktiv papulopustular rosacea eller aktiv akne.
– Pågående infektion/virus i huden t ex Herpes Simplex eller vårtor.
– Öppna sår.
– Hudcancer.
– Sklerodermi.
– Gravida och ammande.

Våra E-dermastampnålar är ett medicinsktklassade instrument som  är CE märkta som medical divice i upp till högsta klassen för medicinsktekniska produkter. Alla medicinska microneedling-instrument har en plastrulle i vilken nålarna är infästa. De är designade för engångsanvändning och är 100% sterilla. CE-märkning och FDA skapar standarder med allmänhetens säkerhet i åtanke. 

Alla mikronålar är inte samma och är inte heller tillverkade på samma sätt. Vissa nålar har så låg kvalité att de inte kan vara skära att använda och kan riva i huden så att skadan blir okontrollerad. Detta skapar riktiga sår som hindrar och förändrar korrekt cell- och hudförnyelse. E-dermastamp® nålarna, som vi använder på Body & Face är medicinska och tillverkade i stål av högsta kirurgisk kvalité. De är CE märkta i högsta klassen för medicintekniska produkter. Din garanti för en säker och effektiv behandling!

Vi rekommenderar ca 6 veckor mellan varje behandling. Ibland behövs mer tid beroende på vilket tillstånd som behandlas. Denna grundläggande väntetid gör det möjligt för huden att bli frisk igen. Att upprepa proceduren tidigare än 3 till 4 veckor mellan varje procedur tillför ingen klinisk fördel. Det tillför endast ökad risk, trauma och onödig kostnad. Detta är ett av de tillfällen då mer definitivt inte är bättre.

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: