Microblading 3D-Ögonbryn

Microblading

Microblading är en manuell metod utav kosmetisk tatuering. Metoden utförs genom användning utav ett manuellt specialistverktyg med mikroblad. Det anses vara semi-permanent i jämförelse med traditionell tatuering.

Hur går behandlingen till?

Du kan börja med att antingen boka en kostnadsfri konsultation separat eller boka tid för microblading och ta konsultationen i samband med din behandling. När du kommer in till oss börjar vi allra först med att lägga bedövning på huden som ska verka under tiden vi förbereder oss för behandlingen. Vi kommer att gå igenom om hur behandlingen går till. Därefter pratar vi om en passande färg och ögonbrynsform. När processen börjar, rengör vi huden, markerar formen vi har valt, mäter rätt avstånd så att båda ögonbryn blir symmetriska och 50 minuter senare har du nya, fina ögonbryn. Efter 3-4 veckor ska du komma på ett återbesök, då viss ompigmentering måste ske. När du har utfört ditt återbesök så är du helt klar, och har en snygg och naturlig permanent makeup som håller i ca 1-2 år beroende på hudtyp och daglig aktivitet.

Före & Efter bilder:

För mer bilder besök vår instagram sida: https://www.instagram.com/bodyandface_malmo/
 2.995kr touch-up ingår (inom 1 månad).

VIKTIGT: Åldersgräns, 18 år!

Behandlingen utförs med sterila engångsinstrument för din och behandlingens säkerhet.

 

Välkomna!

Frågor & Svar!

Du behöver göra ett återbesök. Inom en vecka efter den första behandlingen kommer färgen att blekna och under de kommande tre veckorna kan det fortsätta att blekna så mycket som 30%. Detta anses vara ett mycket positivt händelse eftersom det tillåter dig tid att reflektera över din form och färg. Man kan också behöva fylla på mer strån och justera formen. 

Området kan vara lite ömt efter de första timmarna och ögonbrynen kan vara lite känsliga för beröring ett par dagar. De flesta kunderna svullnar inget alls eller väldigt lite som avtar samma dag. Du kan alltså fortsätta med vardagsaktiviteter direkt efter.

Tatueringen håller ca 1,5-2 år efter att du gjort ditt andra återbesök. Hållbarheten beror även på färgen som du har valt. Om du har valt en svag, ljus färg så kan du förväntas behöva flera påfyllningar än om du har valt en mörkare ton.

Det kan förekomma lätt skorpbildning. Skorpan är väldigt liten och tunn.  Att dra bort skorpor kan resultera i mindre färg och ärrbildning.

Det sker pga av att huden sätter igång en läkningsprocess då cellförnyelse sker. Kroppen stöter bort huden för att bilda ny hud. Hur mycket färg du tappar beror oftast på hudtypen. Äldre hud, fett hud mer väderbiten hud kan orsaka flagnande färg under läkeprocessen. Vi kommer att korrigera det vid återbesöket.

Läkningstiden varierar från individ till individ. Vanligtvis tar det omkring en vecka till tio dagar.

Sol undvikes senast 24 timmar innan behandling.
Undvik intag av aspirin och/eller Omega 3, eller annan medicin innehållande acetylsalicylsyra, senast 2-3 dagar innan behandlingen.
Undvik att färga, vaxa och plocka brynen, senast 7 dagar innan behandling och 2 veckor efteråt..
Undvik starka mediciner (12 h) och alkohol 48 timmar innan behandling.
Vid kronisk sjukdom eller infektion, vänligen meddela oss innan så vi har möjlighet att ta ställning till om behandling är möjlig.

Behandlingen är uppdelad i två bokningstillfällen som är ca 3-4 veckor mellan för att tillåta läkningsprocessen att slutföras. Den första behandlingen kommer att ta runt 1,5 timmar, och ditt andra besök kommer att ta ca 45 min.

Ja, ändringar kan man göra. Boka gärna en tid för en konsultation. Det du bör veta är vilken färg/märke som salongen har använt. Är din gamla tatuering väldigt blek och ljus så är det mycket enklare men har man en stark tatuering sedan innan och blandar den med en ny färg så är det väldigt vanligt att ögonbrynen får en grå nyans. Vi kan också lasra bort gammalt pigment.

Absolut INTE. Hår avlägsnas enbart för att uppnå en klar look runt omkring ögonbrynen.

Skötselråd

30 min efter behandling:
Tvätta försiktig de tatuerade området med bomullspad för att ta bort all lymfvätska och eventuellt tidigare applicerat kräm. Applicera med ett mycket tunt lager med behandlingskrämen med en ren tops! Undvik att använda fingrarna. 

För resten av behandlingsdagen:
Upprepa ovanstående process 3-5 gånger om dagen för att la såret rent och undvika skorpbildning. 

Följande 7-9 dagarna:
Undvik att blöta de tatuerade området i duschen samt när du tvättat ansiktet. Applicera ett mycket tunt lager av efterbehandlingskrämen med ren tops, undvik att använda fingrarna. Upprepa ovanstående process 3-4 gånger om dagen för att undvika skorpbildning.

Att tänka på under läkning:
De första 7 dagarna undvik att pila eller avlägsna eventuella skorpor på området.
Applicera inte smink eller produkter på det behandlande området.
Om du får smuts på området rengör med klorhexidin.
Undvik att sova på ansiktet.
Undvik direkt solljus.
Undvik att träna för att förhindra svett att komma på området.
Undvik vatten på området under dusch i minst 7 dagar eller tills det är läkt.
Undvik ansiktsmassage och bastu under de kommande 30 dagarna. 
Undvik sola utomhus, solarium, ljusterapier, kemisk peeling, fruktsyror, microdermabrasion och krämer som innehåller syror.
Undvik laserbehandlingar på de behandlade området, eftersom de kan orsaka brännskador.
Användning av antibiotika och hormonbehandling kan leda till att pigmenten försvinner snabbare. 
När området har läkt skydda det mot sol och använd solfaktor. 
Tänk på att under läkningsprocessen kan färgen spöka och upplevas som mörkare de kommer att ljusna upp till ca 30%.
Det är viktigt att komma på sitt bokade återbesök. 

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: