Pigmentfläckar

Pigmentfläckar

Lentigo solaris är pigmentfläckar som också kallas solfläckar och ibland åldersfläckar. Fäckarna är för der mesta beige till mellanbruna i färgen. Främst kommer fläckarna på handrygg och i ansiktet. Pigmenteringen orsakas av solens ultravioletta strålning. 

Våra behandlingar:

Med antingen IPL eller kemiska peels behandlas pigmentfläckar i huden med mycket gott resultat. Pigmentet absorberar ljus som omvandlas till värme i de celler som innehåller för mycket pigment.

1. IPL (hudtyp 1-4) Indikationer: pigmentfläckar, åldersfläckar och solskadad hud.

IPL behandlingar passar för ansikte, hals, decolletage och händer. Behandlingen är lämplig för ojämnt pigmenterad solskadad hud med pigmentfläckar, ålderspigmentfläckar på händer, uttalade fräknar samt platta bruna solfläckar i ansiktet.

Priser per gång: 995

2. Kemisk peel (medium - stark) med Jessner´s mot pigmentfläckar. (hudtyp 1-6) Indikationer: pigmentfläckar, åldersfläckar, rynkor och solskadad hud.

Jessners peel är en blandning av salicylsyra, mjölksyra och retinol och är en medel djup peeling. Den är framtagen för att kunna reducera hudceller på ett djupare sätt. Vid applicering av Jessners peel kan det bränna lite lätt i huden. Det blir som en vit frost på huden som vi kallar” Frosting”. Det är ett bevis på att peelingen verkar och att den nått det djup som vi önskar. Man kan applicera peelingen flera gånger beronde på vilket djup vi vill ha. Peelingen passar mörkare hudtyper. Den vita frostingen kommer att försvinna efter några timmar. Man kommer att flagna ganska mycket och huden kommer att vara rosa eller milt brun i några dagar. Efter ca 7 dagar ser man resultatet. 2-4 behandlingar behövs. Denna peeling utförs på alla hudtyper.

OBS! om du har nyligen använt: Hudvårdsprodukter med stark koncentrerat procent AHA syror, Benzoyl Peroxide, Utvärtes antibiotika, Utvärtes retinoider, Isotretinoin (Roaccutan) måste du först boka en konsultation för mer info. Tänk på att: Här behövs det kompletterande hudvård.

Tid: 40 min. Pris:995kr

BEHANDLINGSINTERVALL: 2-3 behandlingar behövs med 4-6 veckors mellanrum beroende på omfattning.

VIKTIGT: Undvik direkt solljus upp till 1 månad efter behandling och använd UV-skydd med Spf 50.

Har du Pigmenteringar som är orsakade av skada (även kallad postinflammatorisk pigmentering), hormonella förändringar & MELASMA, boka då en konsultation.

Frågor & Svar!

Pigmentfläckar är i ofta solrelaterade och uppkommer oftast från exponering i solen. Dessa pigmentfläckar kallas lentigo solaris, åldersfläckar eller solfläckar. UV-strålar kan skada cellerna och skapa pigmentförändringar. Oftast blir skadorna från UV-strålning inte synliga direkt, utan visar sig långt efter skadan är gjord. Om du varit noga med att alltid använda solskyddsfaktor hela livet och ändå upplever pigmentering på huden kan det bero på en annan orsak. Det finns nämligen flera faktorer som kan leda till pigmentering i huden. Det kan handla om postinflammatoriska pigmentförändringar efter en skada, hormonell pigmentering eller melasma.

Melasma (eller cloasma) är pigmentering av huden, ofta hos kvinnor, som kan uppstå i varierande grad runt pannan, kinderna och munnen. Oftare växer det upp som en fysiologisk manifestation under graviditeten. Det kan också förknippas med användning medicinering. Mekanismerna med vilka sådana pigmentationer uppstår är inte kända. Vi vet att skadorna accentueras av solljus. 
Melasma är svårbehandlad.

 

Postinflammatorisk hyperpigmentering är en sorts hyperpigmentering som kan drabba ansiktet och kroppen. Som namnet antyder uppstår postinflammatorisk hyperpigmentering efter en skada eller inflammation i huden där huden blir mörkare efter att såret läkt. Män och kvinnor är lika mottagliga och alla hudtyper kan drabbas av postinflammatorisk hyperpigmentering, även om det är vanligare hos mörkare hudfärger. Postinflammatorisk hyperpigmentering uppträder som platta, missfärgade fläckar. Grundorsaken till postinflammatorisk hyperpigmentering är ökad melaninproduktion. Melanin är det pigment som bestämmer färgen på en persons hud och ökad mängd melanin orsakas av hur huden läker efter en inflammation eller skada.

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: