Hårborttagning
Diodlaser

Pro Xl 810 Diod Laser

En säker, effektiv, hudvänlig,  jet-smooth och fiberkopplad Diodlaser.

Hos oss får du som kund på varje behandling:

Hårborttagning med diodlaser är en väldigt effektiv metod för permanent hårborttagning. Under flera år har de nyare diodlasrarna utvecklats så pass bra med stora fördelar jämfört med de tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar, bland annat genom att de är snabbare, effektivare och mycket mer precisa. Med Pro XL 810 diodlaser kan man optimera energimängd och pulslängd, vilket är ett “måste” för att uppnå ett bra och permanent slutresultat. Pro XL 810 har certifikat för säker användning från FDA, CE, ISO9001 och ISO13485. Pro XL 810 är en kraftig laser, som även kan leverera korta pulser(bra för ljusare hårstrån) och behandla alla hudtyper från ljus till mörk.

Oönskat hår är ett vanligt problem hos kvinnor och män. Laserhårborttagning är utformad för att permanent ta bort oönskat hår genom att använda ljusenergin från en laser. Rakning och vaxning ger ofta endast tillfälliga resultat. Laserhårborttagning kan användas för att permanent behandla och ta bort både små och stora områden med oönskat hår på kroppen. De bästa resultaten uppstår hos personer med ljusare hud och mörkt hår, och hårborttagning fungerar bättre på grövre hårstrån snarare än tunnare hår. Lasern producerar pulserade strålar med mycket koncentrerat ljus som absorberas av pigmentet som finns i hårsäckarna, omvandlas till värme och skadar den omgivande follikeln. Behandlingen kan vara något obekvämt och upplevas lite stickande, men det är vanligtvis inte alltför smärtsamt. Längden på en lasersession kan vara alltifrån några minuter till en timme eller mer, beroende på storleken på det område som behandlas. All rodnad och lätt svullnad som kan uppstå kring hårstråna i de behandlade områdena försvinner vanligtvis under samma dag.

Vad är fiberkopplad diodlaserteknik?
Fiberkopplad diodteknologi (FCD) innebär att mikrolinserna kopplar ljuset som genereras av flera diodlasrar till en multimodefiber med en enda kärna och överför ljuset till målplatsen. Lasergeneratorn är placerad i huvuddatorn i stället för i handstycket. Laserenergin överförs via fibern. Denna innovativa konstruktion säkerställer en jämn energidistribution, och låg skadefrekvens.

Varför välja oss?
För att få ett bra och permanent resultat är det viktigt att behandlaren som utför behandlingen har goda relaterade kunskaper, är professionell och arbetar med en modern och effektiv laser. En behandling som är utförd på rätt sätt samt en kostnadsfri uppföljning kring resultatet av behandlingen där man både kontrollerar och behandlar om det behövs, anser vi är viktigt. Vi på Body&Face har varit i branschen i över 14 år och har hunnit genom åren införskaffa goda kunskaper inom olika laserteknologier, behandlingsformer mm. Vi är ett självklart val i Malmö när det kommer till permanent hårborttagning med laser, just för att vi är långtidsetablerade, håller en bra relation med våra kunder, och välkomnar alla hjärtligt i vår lilla familj. Vi jobbar i en familjär miljö och värnar om att våra kunder är nöjda. DU ÄR EN VIKTIG AMBASSADÖR för oss och våran ansikte utåt.
Vi har även marknadens bästa priser, då vi sedan länge tillbaka har fattat en rad strategiska beslut för att kunna hålla en tillgänglig prisnivå utan att göra avkall på kompetens och utrustning. Vi har valt att äga våra lasrar och inte leasa dem  t.ex och har en lokal som inte ligger mitt på de mest attraktiva centrala gator i Malmö för att du som kund ska kunna känna att det är rättvist för plånboken.

När vi startade upp 2009 var vi kanske en handfull verksamma kliniker inom området, där idag bara några få av oss från “den gamla generationen” är kvar. Vi följer även marknaden noga och kan se att det är ett stort utbud av salonger och kliniker som erbjuder permanent hårborttagning med laser. Nya kliniker kommer alltmer oftare på marknaden och hoppas på att kunna etablera sig, och visst tycker vi att det är bra med konkurrens då det är en ständig påminnelse för oss att alltid hålla oss på topp. Det vi inte tycker om dock är när många nyöppnade kliniker marknadsför sina laserbehandlingar som en Quick-fix. Laserbehandlingar tar tid, de är krävande, och ofta krävs det en bra planering inför behandlingsstarten som anpassas till hudtyp, område och typ av hår.

Att tänka på inför din inbokade tid.
När du har bokat en tid för hårborttagning antingen via vår hemsida eller via telefon, så har du säkert funderingar på  hur man ska förbereda sig inför besöket. Det viktiga är att man ska ha slutat sola samt slutat vaxa minst 4-6 veckor innan besöket. 1-2 dagar innan ditt besök är det viktigt att du rakar det område du vill behandla. Vi har engångsrakblad på plats och kan hjälpa dig med mindre områden ifall du har missat eller har svårt att komma åt vissa ställen. Har du använt brun utan sol måste du vänta 4-5 dagar tills färgen försvinner. Du hittar mer svar på dina frågor längre ner på denna sidan under FAQ.

Se gärna vår
Prislista och räkna ut vad din behandling kommer att kosta per gång genom att plusa priset för de områden du vill behandla och sedan dra av rabatten. T. ex om du väljer att göra hela ben + armhåla + brasilian bikini, då kostar det: 1799+599+1199= 3597kr. Sedan tillkommer 30% rabatt då man väljer att behandla 3 områden, efter tillämpad rabatt avrundar man neråt. Slutsumman blir då 2.500kr varje gång du ska behandla just dessa områden. Vi erbjuder alltid gratis efterkontroll efter ca 3 veckor, vilket betyder att man går genom resultatet och behandlar mer om det behövs. Länk till vår Prislista.

Du är hjärtligt välkommen till vår lilla Body & Face familj på Fredriksbergsgatan 6 i Malmö!

Laser Specifikationer:

Laser type : Fiber Coupled Diod laser
Wavelength : 755nm – 810nm
Shot frequency : 1 – 10HZ
Pulse width : 5 – 600ms
Energy density : 1 – 120J/cm2

Frågor & Svar!

Alla hudtyper går att behandla med Diod Laser. Från ljus till en mörkare hudtyp. Dock brukar det behövas fler behandlingar för en person med mörkare hud då man behöver reglera styrkan för att undvika brännskador. Vi erbjuder en kostnadsfri efterkontroll, vilket innebär att vi får möjlighet och se hur lasern har tagit på de behandlade områdena och om det behövs så behandlar vi mer på efterkontrollen. Våra efterkontroll är din garanti för dig som kund, så att du kan känna dig trygg och nöjd med resultaten.

Det är väldigt individuellt hur många behandlingar som behövs för att bli hårfri. Det beror på ålder, kön, genetik samt var på kroppen håret sitter.
Laserbehandlingar är ingen Quick-fix utan det är en långsiktig process som kräver tid och engagemang.

Beroende på var på kroppen håret sitter ska man åter behandla mellan 6-12 veckor. Ansiktet t.ex. brukar man behandla var 6:e vecka. Ben, armhåla och brasilian bikini var 8:e vecka och armar, rygg & mage ca var 12:e vecka. Ibland görs individuell bedömning för att räkna ut bästa möjliga intervall. 

Ja, raka gärna noggrant det området du vill behandla 1-2 dagar innan behandlingen. Vi kommer att raka på plats, givetvis med engångsrakhyvlar, om vi ser att du har missat någonstans. Vi vill gärna att man rakar 1-2 dagar innan då många av oss har lite känsligare hud som lätt blir irriterad av rakning, då vill man att huden ska lugna sig något så att man kan göra laser för bästa hudhälsa. 

Du ska inte ha vaxat eller epilerat området du vill behandla i 4-6 veckor innan behandlingen. Du ska inte heller ha någon solbränna eller tan när du kommer in för behandling. 

Undvik att sola aktivt ca 2 veckor efter behandlingen. Om du ska på semester kort efter behandlingen, se till att använda solskydd med en hög SPF. Använd inte Aloe Vera kräm/lotion dagarna efter en laserbehandling. Vi har genom åren märkt en samband med aloe vera produkter som används på de området som har behandlats med laser och hudirritation som kan uppstå.

Hårborttagning med Diod Laser är riskfritt om behandlingen utförs på rätt sätt. Med rätt sätt, menas att man till tar hänsyn till hudtyp, hårtätthet, hur grova håren är och var på kroppen de sitter.  Man ska även känna sin utrustning bra och kunna bedöma rätt utifrån huden i sin helhet, tex, om man har tatueringar, ärr, mörkare pigment mm. 

Du behöver boka en konsultation om dina hår är tunna, röda i pigmentet, om du är osäker om det är rätt behandling för dig eller om du behöver allmän rådgivning. 

För att få tillfredsställande och permanenta resultat är det viktigt att behandlaren har goda anatomiska kunskaper, professionell och effektiv laser samt en behandling som är utförd på rätt sätt samt följa upp (kostnadsfritt) om hur resultaten blir efter en laserbehandling. Du som kund hos oss får en garanti att vi uppfyller ovanstående kriterier. 

Nej. Området du vill behandla ska vara friskt och eksemfritt.

810nm diodlaser är den gyllene standarden för hårborttagning. Ljus med våglängden 810nm absorberas av melanin i hårsäcken och minskar kraftigt absorptionen av vatten och hemoglobin. 755nm har en kort våglängd och ytlig penetration för lite tunnare hår. 

 

 

810nm:

Guldstandardvåglängd för hårborttagning. Perfekt absorptionsförmåga och penetrationsdjup. Lämplig för alla hudtyper och alla kroppsdelar. Rekommenderas särskilt för kraftig hårväxt och för de första sessionerna.

 

Alla hudtyper går att behandla med Diod Laser. Från ljus till mörk hudtyp. Dock brukar det behövas fler behandlingar för en person med mörkare pigment då man behöver reglera styrkan för att undvika brännskador. Det som är bra hos oss är att vi erbjuder efterkontroll, vilket innebär att vi får chans och se hur lasern tagit på dig och om de gett resultat. Du har alltså en garanti hos oss som är viktig för att du ska känna dig trygg och nöjd med behandlingen, och för oss på Body & Face är det viktigt att du som kund är nöjd. 

Det är väldigt individuellt hur många behandlingar som behövs för att bli hårfri. Det beror på ålder, kön, genetik samt var på kroppen håret sitter. 

Laserbehandling är ingen Quick-fix utan det är en långsiktig process som kräver tid och engagemang från vårt håll men också ditt som kund. Det innebär att vi ser till att vara noga och informera dig som kund.  

Det du kan göra är att boka en kostnadsfri behandling då blir det också individ anpassat, och vi kan utifrån dig se vad som kommer att krävas, och vi kan informera så får du också chansen att ställa frågor till oss på plats.

Beroende på var på kroppen håret sitter ska man åter behandla mellan 6-10 veckor. Ansiktet t.ex. brukar man behandla var 6:e vecka, ben, armhåla och brasilian bikini var 8:e vecka, armar, rygg & mage ca var 10:e vecka mm. Vi gör alltid en individuell plan till våra kunder so passar just de och följer noga deras resultat.

Ja, raka gärna noggrant det området du vill behandla 1-2 dagar innan behandlingen. 

Du ska inte ha vaxat eller epilerat området du vill behandla i 4-6 veckor innan behandlingen. Inte ha någon solbränna när du kommer in för behandling. 

Undvik att sola ca 1 vecka efter behandlingen. Om du ska på semester kort efter behandlingen, se till att använda solskydd med en hög SPF.
OBS! Använd inte Aloe Vera kräm/lotion dagarna efter en laserbehandling.

Hårborttagning med Diod Laser är riskfritt om behandlingen utförs på rätt sätt.

Du behöver boka en konsultation om dina hår är tunna, röda i pigmentet, om du är osäker om det är rätt behandling för dig eller om du behöver allmän rådgivning. 

För att få tillfredsställande och permanenta resultat är det viktigt att behandlaren har goda anatomiska kunskaper, professionell och effektiv laser samt en behandling som är utförd på rätt sätt samt följa upp (kostnadsfritt) om hur resultaten blir efter en laserbehandling. Du som kund hos oss får en garanti att vi uppfyller ovanstående kriterier. 

Att marknadsföra laserbehandlingar som en Quick-fix är ofta ett idag vanligt tillvägagångsätt när man vill få nya kunder, vilket vi tycker är fel. Laserbehandlingar tar tid, de är krävande, och ofta krävs det en bra planering inför behandlingsstarten som anpassas till hudtyp, område och typ av hår.

 

 

Nej. Området du vill behandla ska vara friskt och eksemfritt.

För att få ett bra och permanent resultat är det viktigt att behandlaren som utför behandlingen har goda relaterade kunskaper, är professionell och arbetar med en modern och effektiv laser. En behandling som är utförd på rätt sätt samt en kostnadsfri uppföljning kring resultatet av behandlingen där man både kontrollerar och behandlar om det behövs, anser vi är viktigt. Vi på Body&Face har varit i branschen i över 14 år och har hunnit genom åren införskaffa goda kunskaper inom olika laserteknologier, behandlingsformer mm. Vi är ett självklart val i Malmö när det kommer till permanent hårborttagning med laser, just för att vi är långtidsetablerade, håller en bra relation med våra kunder, och välkomnar alla hjärtligt i vår lilla familj. Vi jobbar i en familjär miljö och värnar om att våra kunder är nöjda. DU ÄR EN VIKTIG AMBASSADÖR för oss och våran ansikte utåt.
Vi har även marknadens bästa priser, då vi sedan länge tillbaka har fattat en rad strategiska beslut för att kunna hålla en tillgänglig prisnivå utan att göra avkall på kompetens och utrustning. Vi har valt att äga våra lasrar och inte leasa dem  t.ex och har en lokal som inte ligger mitt på de mest attraktiva centrala gator i Malmö för att du som kund ska kunna känna att det är rättvist för plånboken.

När vi startade upp 2009 var vi kanske en handfull verksamma kliniker inom området, där idag bara några få av oss från “den gamla generationen” är kvar. Vi följer även marknaden noga och kan se att det är ett stort utbud av salonger och kliniker som erbjuder permanent hårborttagning med laser. Nya kliniker kommer alltmer oftare på marknaden och hoppas på att kunna etablera sig, och visst tycker vi att det är bra med konkurrens då det är en ständig påminnelse för oss att alltid hålla oss på topp. Det vi inte tycker om dock är när många nyöppnade kliniker marknadsför sina laserbehandlingar som en Quick-fix. Laserbehandlingar tar tid, de är krävande, och ofta krävs det en bra planering inför behandlingsstarten som anpassas till hudtyp, område och typ av hår.

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: