Hudföryngring

Åldrad hud, linjer & rynkor

Hudens åldrande påverkas av många faktorer så som: ultraviolett strålning, överdriven alkoholkonsumtion, övervikt, tobaksmissbruk och miljöförstöring, DNA och hormoner. I huden, är åldrandet en förlust av fibrös vävnad, långsammare cellförnyelse och en minskad vaskulär och körtelfunkion. Barriärfunktion som bibehåller den cellulära hydratiseringen blir också försämrad. Om man inte vidtar åtgärder för att stödja hudens försvarssystem kommer de ungdomliga egenskaper i huden att snabbt försämras. Lyckligtvis genom att utnyttja kunskaper samlade genom de senaste vetenskapliga innovationer, kan man bromsa och vända symtomen på hudens åldrande. 

Inför våra hudföryngringsbehandlingar pratar vi oftast inte om de olika hudtillstånden som fet, torr, blandhy osv utan om hudtyper i Fitzpatrick skalan där vi delar upp huden i hudtyp 1-6.

Vem kan behandlas?

När vi pratar hudtyper inför en hudföryngring då pratar vi oftast inte om de olika hudtillstånden som fet, torr, blandhy osv utan om hudtyper i Fitzpatrick skalan där vi delar upp huden i hudtyp 1-6.

De hudtyper som bäst passar till att behandlas med t.ex. IPL eller kemisk peeling är hudtyp 1-5. Anledningen till att personer med mörkare hudtyp är mer svårbehandlade är att de har så mycket pigment i huden och att IPL ljuset hellre söker sig till pigmentet i huden än det ljuset egentligen ska “åtgärda”. Det finns därför en stor risk att man bränner huden med ljuset och därmed kan orsaka en skada i huden. Det finns även en risk om de ljusare hudtyper är solbrända och har fått en mörkare hudfärg när man ska behandla med IPL. Innan vi gör en behandling med IPL eller kemisk peel tittar vi alltså på hudtypen (färgen på huden) och gör en bedömning utifrån det.

Behandligar

1. Hudföryngring med IPL (medium). Hudtyp: 1-5

IPL-hudföryngring är en metod som föryngrar hudens celler på en ytligare nivå genom optiskt ljus. IPL-hudföryngring stimulerar till ny kollagenbildning och ökad fukt vilket förminskar torrhetslinjer. Huden får jämnare färg, där både mörkare pigment och röda kärl blir reducerade.

Behandlingsmöjligheter Med IPL:

Tid: 30 min (räcker bra till ansiktet). Pris: 995kr

Tid: 40 min (räcker bra till ansiktet & dekoltage). Pris: 1395 kr

BEHANDLINGSINTERVALL: Behandlingen upprepas 3-4 gånger med 2-4 veckors mellanrum.

VIKTIGT: Undvik direkt solljus efter behandling och använd UV-skydd med Spf 30.

2. Hudföryngring med e-DERMASTAMP® (djup). Hudtyp: alla

Genom att maskinellt pierca vävnaden, punkteras kärlstrukturen med upp till 150 kanaler/sekund och röda blodkroppar frisätts i vävnaden. Hudens naturliga försvar identifierar de röda blodkropparna och registrerar en uppfattad skada vilket inleder en aktivering av den naturliga läkningsprocessen genom att bilda rikligt med kollagen (fasthetsfibrer) vävnad. Punkteringen av kärlstrukturen är microskopisk vilket gör att den allmäna påverkan är minimal, endast en lätt rodnad kvarstår med avtagande effekt. Resultatet blir ökad fasthet där rynkor och linjer reduceras och ojämn textur jämnas ut. Tänk på att: här behövs det kompletterande hudvård.
BEHANDLINGSINTERVALL: Behandlingen upprepas 3-8 gånger med 1-4 veckors mellanrum beroende på omfattning.
TIPS! Solljus utlöser fria syreradikaler – hudcellernas värsta fiende. Undvik direkt solljus efter behandling och använd UV-skydd med minst Spf 30.
VIKTIGT ATT VETA: EDERMASTAMP® är ett klinikinstrument och engångsverktyg. Den användas enbart av auktoriserade kliniker med handhavandecertifiering.

Behandlingsmöjligheter Med e-Dermastamp®:

Tid: 40min. Pris: 1.595kr, Paketpris: 4ggr 5.495 kr
BEHANDLINGSINTERVALL: Behandlingen upprepas 3-4 gånger med 2-4 veckors mellanrum beroende på omfattning.

VIKTIGT: Undvik direkt solljus upp till 1 månad efter behandling och använd UV-skydd med Spf 50.
Behandlingen utförs med sterila engångsinsrument för din och behandlingens säkerhet.

3. Kemisk peel (medium) med Glykolsyra 40%. Hudtyp 1-5

BEHANDLINGSMÖJLIGHETER:

Glykolsyra är en naturlig fruktsyra och utvinns ur frukter. Den används för att revitalisera hyn genom att avlägsna gamla, döda och skadade hudceller på medeldjup nivå.
Den jobbar med att “mjuka” upp hornlagret och peela bort så de yttersta hudcellerna stöts bort. När AHA syran appiliceras på huden kan det börja pirra och i bland svida lite i huden. Ju mer van huden är vid AHA syra, desto mindre känns det. Är det första gången man använder AHA syra kan det känns lite mer. Man låter peelingen ligga på några minuter. Efter behandlingen kan huden vara något röd, eller lite rosig, men det lägger sig ganska snart. Styrkan i en peeling varierar mellan 40 – 70%, beroende på hudkänsligheten, då man ofta börjar med en lägre styrka. Denna peeling rekommenderas inte för de med mörkare hud (5-6) då det kan orsaka hyperpigmentering. (Se: Jessner peel om du har mörkare hudtyp 5-6). Behandlingen stimulerar till ny kollagenbildning och ökad fukt vilket förminskar fina linjer och ger en ungdomligare hud med klar lyster. 2-3 behadlingar behövs, 1 gång i månaden.

Tid: 40 min. Pris per gång: 895kr (Paketpris: 4ggr 2.995 kr)
BEHANDLINGSINTERVALL: Behandlingen upprepas 3-4 gånger med 4 veckors mellanrum beroende på omfattning.

VIKTIGT: Undvik direkt solljus upp till 1 månad efter behandling och använd UV-skydd med Spf 50.

4. Hudföryngring med Monopolar RF (medium-djup). Hudtyp: alla

BEHANDLINGSMÖJLIGHETER:
Hudföryngring men RF är en unik behandling som stramar åt och lyfter upp huden. Genom en kontrollerad mängd monopolar RF (radiofrekvent) energi upphettas den djupa delen av huden med en omedelbar och permanent uppstramning av hudens kollagen som följd. RF innebär att man värmer vävnaden omedelbart under hudytan med mikrovågor. För bästa resultat rekommenderas en kur om 4 ggr, 1 gång i månaden. Behandlingen passar alla hudtyper, alla hudfärger och under alla årstider. Bäst resultat ser man på män och kvinnor mellan 35-55 år. 2-4 behadlingar behövs, 1 gång i månaden.
Tid: 40 min. Pris: 795kr

5. Opera Ledmask. Hudtyp: alla

Pris per gång: 495kr (Paketpris: 5ggr 1.995 kr)

6. Mesoterapi Teosyal Redensety 1 för ökad fukt, minskning av rynkor, bättre elasticitet, reparerar skadad hud & tillför näring. Hudtyp: alla

Mesoterapi med Teosyal Redensity 1 förbättrar hudens elasticitet, ger huden lyster och näring. Redensity 1 bygger upp hudens balans och  återfuktar huden på djupet. Hyaluronsyra är hudkomponent i Teosyal Redensity 1. Hyaluronsyra placerad i huden är som en svamp som suger åt sig vatten och håller huden återfuktad på djupet. Den ger en effektiv hudföryngring som återskapar mjukhet och fyllighet i huden. Skinboostern Redensity I kan också användas i förebyggande syfte, vilket gör den till lämplig estetisk skönhetsbehandling även för dem som ännu inte upplevt åldrande hud.

Pris: 2ml 2.995kr

V Ä L K O M N A!

Frågor & Svar!

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: