Spray Tan

Spray Tan

PROFESSIONELL SPRAYTAN FÖR VARJE HUDTON!

Spraytan är inte bara en trend. Den är här för att stanna, ge oss bättre självförtroende, få oss att se bättre ut och må bra! En stor fördel med Spraytan är att vi kan lätt “släta över” brister som ärr, stretchmärken och åderbråck. Låt oss inse det, alla ser bättre ut med en solbränna! Tack vare den senaste tekniken inom spraytaning kan vi ha en solkysst hud året runt. En av de största fördelarna med spraytan är det faktum att du inte är begränsad på något sätt på grund av klimatförhållandena. Tänk dig att få en solbränna mitt i en åskväder! Coolt! Och inte minst inga skadliga UV-strålar!

Spray tan kvinna

Vi på Body & Face använder färger från MineTan. MineTan Professional Spray ger de snabbaste, naturligaste och mest hållbara resultaten som finns tillgängliga idag. MineTans 1(HT) Formula med snabbverkande ingredienser och Quad Bronzing Technology är kombinerad med kraftfulla antioxidanter och rika, lyxiga oljor, fruktextrakt och silkesproteiner. Detta hjälper brännan att utvecklas snabbare, absorberas djupare i huden och skapar en mörk, naturlig bränna som räcker längre. Kombinationen av naturliga ingredienser och näringsrika växtextrakt ger flera fördelar för huden, inklusive vitaminer och antioxidanter som boostar hudens glow. MineTans produkter är gjorda av naturliga, PETA-godkända ingredienser, eftersom vi bryr oss lika mycket om vad produkterna innehåller, som vad produkterna gör.

Inför din spray tan:

Att förbereda huden på rätt sätt inför en spraytan är den bästa vägen till en vacker färg. – Dusch och exfoliering förbereder huden inför din spraytan och garanterar optimala resultat. Ett av de största misstagen vi kan göra är att exfoliera och skrubba huden för hårt. Salt- eller sockerskrubb, vantar eller luffor kan vara för hårda. DHA lösningen i spraytanvätskan, (den aktiva ingrediensen som ger oss den fina “solbrännan” efter en spraytan), interagerar med med proteinerna i epidermis (hudens översta lager). Därför är det viktigt att huden inte är för hårt rispad av skrubb så att färgen inte sätter sig ojämt. Vi rekommenderar att du använder en mild exfolierande tvätt. – Eventuell olja på huden kommer att bygga en barriär och hämma spraytanlösningen från att utvecklas. – Huden ska vara ren och torr innan den sprayas. Om du t. ex har svettats på väg in till oss kan du få rengöra din hud på salongen med tvättlappar inför behandlingen. – För optimalt resultat ska du inte använda kräm, deodorant, kroppsoljor eller smink innan din spraytan då det kan påverka resultatet. – Schemalägg gärna din spraytan efter att du har fått din manikyr, pedikyr, massage, frisyr, ansiktsbehandling och vaxning. – Ta bort smycken innan du sprayas. – Se till att du har med dig luftiga och sköna kläder. Tänk på att ull, lycra,nylon, spandex och siden kan ge en “fläckig” resultat. Överskott av spraytanlösningen kan färga av sig på kläderna, det tvättas dock bort. VIKTIGT! I det ögonblick som vatten berör den sprayade huden stoppas färgningsprocessen i det område som påverkats av vattnet. Om det regnar samma dag som du sprayar, ska du helst använda skyddskläder för att täcka hela kroppen så att huden inte kommer i kontakt med regnet.

Sessionen:

– Sessionen tar upp till 15 min från början till slut. – Som tjej kan du kan bära underkläder, baddräkt eller vara naken. Vi har engångstrossor (semistring modell) som vi kan erbjuda om så önskas. – Som kille kan du spraya dig i kalsonger, badbyxor eller naken (meddela oss innan bokad tid om du önskar att spraya dig naken). – Spraytanrummet är väl ventilerad för ditt välmående. Om du lider av svåra andningsproblem, vänligen kontakta din läkare innan du bokar din behandling.

Efter din Spray Tan:

– Det är viktigt att du INTE rör vid de sprayade områdena, vilket gör att fingrar/händer kan bli bruna. – Undvik alla klädder som är tighta eftersom de kan lämna märken medan du fortfarande är i torkprocessen. Bär helst inte en BH minst 1 timme efteråt. – Försök att inte klia, eller på något sätt skrapa huden eftersom det kan ta bort spraytanlösningen under utvecklingsprocessen. – Undvik all ansträngande träning eller svettaktivitet omedelbart efter spraytan, eftersom det kommer att påverka utvecklingsprocessen. – Undvik vattenkontakt på huden tills efter den första duschen. Vattenkontakt stoppar färgningsprocessen omedelbart. – Om du sprayar dig en varm dag rekommenderar vi att du applicerar talkpulver på områden med överflödigt svettning efter att spraytanen är torrt. Det rekommenderas också att sitta på en handduk i bilen efter spraytan för att förhindra svettning. – Vänta minst 8 timmar innan du duschar. Den kosmetiska bronzern tvättas av under den första duschen. – Undvik långa varma duschar/bad, spa, överdriven värme som bastu och scrubb av huden efteråt eftersom detta ökar den naturliga hudavlägsningsprocessen. – Om du ska vara i en pool eller på stranden, se till att använda en tjock vattentät kräm för att skapa en barriär mellan din “solbränna” och vattnet. – Kom ihåg att använda en skyddande solskyddsfaktor när du är ute i solen då din spraytan inte skyddar din hud från UV strålning. – Viktigast av allt applicera en bra fuktighetskräm på morgonen och på kvällen. Den bästa typen skulle vara en lotion som har en lätt DHa-bronz i sig för att förlänga utseendet på din spraytan och minska ojämn slitage som ibland orsakas av rakning, tighta kläder eller klorexponering. Fuktgivande produkter bromsar den naturliga hudavlägsningsprocessen vilket förlänger spraytanens livslängd. – Undvik att använda fuktighetskräm eller produkter som innehåller glykoliska alfahydroxisyror och natriumlaurethsulfat eftersom dessa ingredienser främjar ökad avfoliering av huden och kommer att påskynda blekningsförfarandet.

VIKTIGT: Precis som parfym reagerar spraytan lösningen med varje persons hudkemi och detta bestämmer färgton och livslängd. De flesta kommer att utveckla naturlig och vacker färg så länge rekommendationerna före och efter följs. Vissa människor får en gyllenbrun färg och andra kommer att utveckla mer av en brun färg. Våra spraytanvätskor färger aldrig huden i en orange eller grön ton. Livslängden på din spraytan beror på underhållet du ger det och hur väl din hud reagerar på spraytanlösningen. Observera att det kan finnas en väldigt liten procentandel av individer vars hud inte reagerar positivt på spraytan.

Vad kostar det?

Frågor & Svar!

Spraytan innebär sprayning av aktiva ämnen, dihydroxiacetone, eller DHA, på din hud med hjälp av en lågtrycksprutmaskin. DHA är ett färglöst socker. Det interagerar med proteinerna och aminosyrorna i det yttre skiktet på huden vilket skapar en guldbrun färg.

Vår spraytan innehåller en gyllene bronzer som ger oss en färgguide när det sprayas på. Dessa bronzers tvättas bort under din första dusch och har ingen inverkan på slutresultatet. Det är inte mängden kosmetiska bronzers som gör de enskilda formulerna mörkare från varandra utan mängden DHA i lösningen som skapar varierande resultat.

Produkterna innehåller olika mängd DHA beroende på vilken slutresultat du väljer. DHA aktiveras omedelbart, 60 % av processen är klar efter den första timmen, men den verkliga solbrännan fortsätter utvecklas under de närmaste 24 timmarna. Alla kosmetiska bronzers tvättas bort när du duschar. Din terapeut kommer att berätta hur länge du ska

Tips: Raka/vaxa dig före behandlingen. Kom gärna nyduschad i löst sittande kläder för att inte skava bort färgen. Ta gärna med paraply om det regnar.

Det finns olika styrkor av DHA och din terapeut ger dig råd om vad som är bäst för din hudton, med hänsyn till hur mörkt du vill gå. Ju mörkare du blir av solen desto mörkare blir du av en spraytan. Vi rekommenderar att du låter din spraytan verka i en till sex timmar innan du duschar. Överstig inte mer än åtta timmar innan din första dusch.

JA. Det är MYCKET säkrare än att utsätta huden för solens strålar, men du får ändå den fantastiska solbrännan. DHA har varit godkänd av FDA (Food and Drug Administration) för användning i personvårdsindustrin i över 30 år. Inga negativa bieffekter har rapporterats, utöver mindre hudirritationer på allergiska personer. Allergiska reaktioner är extremt sällsynta. Har du har upplevt allergiska reaktioner från selftan eller andra skönhetsprodukter så be din terapeut om ett hudtest innan behandlingen. Vi på Body & Face sprayar i ett välventilerat rum som även har en luftrenare.

Din solbränna kommer att hålla sig i cirka 6-10 dagar beroende på din dagliga hudvård och livsstil. En spraytan bleknar precis som en vanlig solbränna. När din hud avsöndrar döda celler kommer din solbränna att blekna. Nyckeln är att återfukta med MineTans 3 i 1 Gradual Tan, denna perfekta DHA-rika fuktgivare hjälper till att maximera livet på din solbränna.

JA. Du kan, men du måste komma ihåg att även om din spraytan ser vackert brun ut ger den dig inget skydd mot solens ultravioletta ljus. Ska du sola utomhus rekommenderar vi att du använder solskyddsfaktor med SPF 30 eller mer.

Tips: Många förgyller sin solsemester med att använda MineTan Profession Spray Tan innan avresa, så att de ser solbrända och fräsha ut redan från dag ett! Säkrare och bättre, på alla sätt!

NEJ. Det är helt upp till dig. Om du inte vill vara naken föreslår vi att du bär mörka underkläder. Vi på Body & Face har engångs underkläder som du kan använda.

Spray Tan har kommit långt sedan sin begynnelse: bättre lösningar, maskiner, träning och spray tan-teknik eliminerar i stort sett dessa problem. Din utbildade MineTan-terapeut har erfarenhet av att skapa streckfria resultat och kommer att se till att rätt formula är vald inför din färgning.

Den som är allergisk mot selftan eller har andningssvårigheter. Om du är tveksam eller har ytterligare frågor så rådgör med din terapeut eller kontakta din lokala läkare före ditt besök. Även om det anses vara säkert i ett välventilerat område och med ansiktsmask eller näskontakter rekommenderas gravida att alltid konsultera läkare om de vill ha en spraytan.

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: