Ansiktsbehandling

Ansiktsbehandling & Hudbesvär

Vårt unika produktsortiment (Enerpeel, Tebiskin & Synchroline) samt teknologi (IPL, Diatermi, Microneedling, ledljus, mm.) och kompetens möjliggör behandlingar för en rad obehagliga hudproblem så som:

Akne – Inflammerade talgkörtlar i huden som syns som utslag.

Cherry Angiomas- Cherry spots, kan förekomma överallt på kroppen i olika storlekar. Det är röda i färgen och ser ut som små leverfläckar.

Sebacious Hyperplasia– en godartat tillstånd av talgkörtlarna hos vuxna i medelåldern eller äldre. De är gulaktiga, mjuka papler i ansiktet och finns oftast runt näsan, kinderna och pannan.

Brustna kärl – kärlbristningar, teleangiektasier eller cuperoser.

Skin Tags– små taggar som sticker ut från huden (en godartad tillstånd i huden). Vanligen några millimeter i diameter, hudtaggarna varierar i utseende. Vissa har samma färg som omgivande hud medan andra är hyperpigmenterade. Hudtaggar kan uppstå var som helst på kroppen men hittas vanligtvis på ögonlocken, hals, armhålor och ljumske.

Seborroisk keratos– dessa är ibland upphöjda och i en mängd olika färger (gul, brun, svart eller hudfärg). De är oftast smärtfria och godartade, men kan bli irriterade och klia. De kan vara kosmetiskt vanställande och psykiskt påfrestande. De är oftast belägna på ansikte, bröst, axlar och rygg och kan vara något platt eller förhöjd.

Komedoner– Icke inflammerade lesioner/pormaskar; stängda komedoner syns som små upphöjningar på huden och öppna komedoner är svarta prickar (”black-heads”).

Milier– är inkapslade vita talgcystor som vanligtvis sitter kring ögonområdet eller på kinderna men kan även förekomma i hela ansiktet på åldrande hy.

För de olika problemområdena använder vi olika teknologier för optimal resultat. Beroende på vad vi ska behandla kan vi kombinera Ledljus, IPL, Peeling, Diatermi mm.

När vi påbörjar ansiktsbehandlingen går vi genom huden med dess problemområden och bestämmer därefter hur vi ska behandla just din hud. Vid varje behandling gör vi en portömning och arbetar vidare med alla de problemområdena som just din hud har. Det kan vara några enstaka kärl, skintags, milier, inkapslingar, cherry spots mm. Vi kan även behöva reglera huden för att minska en överproduktion av talg eller öka fukten i huden. Ansiktshandlingarna ger inga sociala begränsningar utan du kan direkt återgå till din normala vardag.

Om du har några mindre problemområden så som enstaka inkapslingar, skintags, mindre orenheter välj gärna behandling Liten. Vid mer omfattande problemområden välj gärna behandling Mellan.

Om du har större och väldigt omfattande problemområden som t.ex. både i ansikte & hals välj då behandling Stor.

Tänk på att man kan behöva en rad behandlingar för att åtgärda vissa svårare hudproblem eller reglera t. ex. fett/torr hud. 

Vad kostar det och vad ska jag välja?

Behandling Liten ca  25 min, pris: 695kr 
Om du har några mindre problemområden så som enstaka inkapslingar, skintags, mindre orenheter, välj då denna behandling.

Behandling Mellan ca 40 min, pris: 795kr
Denna behandling är till för att du ska få en mer omfattande hudproblem (som ovan) samt ansiktsrengöring. 

Behandling Stor ca 60 min, pris: 1395kr
Denna behandling är till för dig som har mer omfattande hudproblem (som ovan) som rör både ansikte och kropp.

VIKTIGT: Undvik direkt solljus direkt efter behandling och använd UV-skydd med Spf 30.
Behandlingen utförs med sterila engångsinsrument för din och behandlarens säkerhet.

Välkomna!

Frågor & Svar!

Skintags är upphöjda fibrom, De dyker upp på kroppen eller ansiktet och avlägsnas och bränns bort med diatermi. Skintags består av bindvävsceller och kollagen och är egentligen helt ofarliga. De kan vara hudfärgade eller bruna till färgen.

Cherry spots eller cherry angioma ​mycket vanliga och helt ofarliga utvidgningar av ytliga blodkärl som de flesta av oss får med tiden, och somliga tidigare än andra.  De ser ut som små knappt upphöjda röda födelsemärken. De har flera namn t.ex senila angiom och på engelska cherry angioma. Den exakta uppkomstorsaken är okänd, men hudåldrande och solstrålning är en viktig faktor. De kan lätt behandlas med diatermi.

Milier är små vita inkapsolade talg knottror som ofta sitter runt ögonen och ner på kinderna men kan även förekomma i hela ansiktet. Milier bildas ofta när talget inte hittar en väg ut i huden. Men milier kan ibland ofta även bero på att huden är mycket yttorr. Så det kan försvinna av sig själv men oftast behövs en portömning för att bli kvitt dessa.

Torra fläckar, är en slags eksemreaktion som beror på att huden håller kvar lite för lite vatten. Hud som har svårt behålla fukt kallas för yttorr. Även fet hud kan bli yttorr. Med rätt hudvård så kan man effektivt behandla yttorrhet.

Födelsemärken är egentligen en mycket ospecifik benämning på en rad olika förändringar i huden, varav en del kommer under barndomen och andra i vuxen ålder. Många har ingenting att göra med så kallade äkta födelsemärken (naevi pigmentosi) och blir aldrig farliga. I regel kan man lätt avgöra vid en läkarundersökning om det är ett godartat märke eller inte. Godartade mindre födelsemärken kan vi ta bort med diatermi. 

Om du tar medicinerar, informera oss gärna om detta. 
Kom gärna med så lite make-up som möjligt. 

Huden har flera viktiga uppgifter. Den skyddar till exempel våra kroppar mot bakterier, virus och mot solens skadliga strålning. Huden hjälper oss också att hålla kroppstemperaturen på en lagom nivå. Huden lagrar också fett och vätska och hindrar kroppen från att torka ut.

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: