Huden i centrum

Ansiktsbehandling & Hudbesvär

Med vårt unika produktsortiment (Enerpeel, Tebiskin & Synchroline) samt teknologi (IPL, Diatermi, Laser, Microneedling, ledljus, mm.) och kompetens kan vi behandla hudproblem så som:

Akne – Inflammerade talgkörtlar i huden som syns som utslag.

Cherry Angiomas- Cherry spots, kan förekomma överallt på kroppen i olika storlekar. Det är röda i färgen och ser ut som små leverfläckar.

Sebacious Hyperplasia– en godartat tillstånd av talgkörtlarna hos vuxna i medelåldern eller äldre. De är gulaktiga, mjuka papler i ansiktet och finns oftast runt näsan, kinderna och pannan.

Brustna kärl – kärlbristningar, teleangiektasier eller cuperoser.

Skin Tags– små taggar som sticker ut från huden (en godartad tillstånd i huden). Vanligen några millimeter i diameter, hudtaggarna varierar i utseende. Vissa har samma färg som omgivande hud medan andra är hyperpigmenterade. Hudtaggar kan uppstå var som helst på kroppen men hittas vanligtvis på ögonlocken, hals, armhålor och ljumske.

Seborroisk keratos– dessa är ibland upphöjda och i en mängd olika färger (gul, brun, svart eller hudfärg). De är oftast smärtfria och godartade, men kan bli irriterade och klia. De kan vara kosmetiskt vanställande och psykiskt påfrestande. De är oftast belägna på ansikte, bröst, axlar och rygg och kan vara något platt eller förhöjd.

Komedoner– Icke inflammerade lesioner/pormaskar; stängda komedoner syns som små upphöjningar på huden och öppna komedoner är svarta prickar (”black-heads”).

Milier– är inkapslade vita talgcystor som vanligtvis sitter kring ögonområdet eller på kinderna men kan även förekomma i hela ansiktet.

För de olika problemområdena använder vi olika verktyg för optimal resultat. Beroende på vad vi ska behandla kan vi kombinera Ledljus, IPL, Peeling, Diatermi mm.

När vi påbörjar ansiktsbehandlingen går vi genom huden med dess problemområden och bestämmer sedan hur vi ska behandla just din hud. Det kan vara några enstaka kärl, skintags, milier, inkapslingar, cherry spots mm. Vi kan även behöva reglera huden för att minska en överproduktion av talg eller öka fukten i huden. Ansiktsbehandlingarna ger inga sociala begränsningar utan du kan direkt återgå till din normala vardag. 

Om du har några mindre problemområden så som enstaka inkapslingar, skintags, mindre orenheter, välj gärna ansiktsbehandling Liten. Vid något omfattande problemområden, välj gärna Ansiktsbehandling Mellan.

Om du har omfattande problemområden som t.ex. både i ansikte & hals välj då  Ansiktsbehandling Stor.

Tänk på att man kan behöva en rad behandlingar för att åtgärda envisare hudbesvär eller t ex. reglera fett/torr hud. 

Vad kostar det?

Beroende på hur omfattande ansiktsbehandlingen blir så har vi delat upp behandlingarna i följande grupper:

Behandling Liten ca 20 min, pris: 695kr 
Om du har några mindre problemområden så som enstaka inkapslingar, skintags, mindre orenheter, välj då denna behandling.

Behandling Mellan ca 35 min, pris: 895kr
Denna behandling är till för dig som har mer omfattande hudbesvär (som ovan) som rör ansiktet.

Behandling Stor ca 50 min, pris: 1055kr
Denna behandling är till för dig som har mer omfattande hudbesvär (som ovan) som rör både ansikte och kropp.6

VIKTIGT: Undvik att sola några dagar efter behandling och använd UV-skydd med Spf 30.
Behandlingen utförs med sterila engångsinstrument för din och behandlares säkerhet.Boka Tid

Frågor & Svar!

Vad är skintags?

Skintags är upphöjda fibrom, de dyker upp på kroppen eller ansiktet och avlägsnas och bränns bort med diatermi. Skintags består av bindvävsceller och kollagen och är egentligen helt ofarliga. Skintags kan även vara hudfärgade eller bruna till färgen.

Vad är cherry spots?

Cherry spots eller cherry angioma är mycket vanliga och helt ofarliga utvidgningar av ytliga blodkärl som de flesta av oss får med tiden, somliga tidigare än andra. De ser ut som små upphöjda, röda födelsemärken. De har flera namn t.ex senila angioma och på engelska cherry angioma. Den exakta uppkomsten är okänd, men hudåldrande och solstrålning är en faktor. De kan lätt behandlas med diatermi.

Vad är milier?

Milier är små vita inkapslade talgknottror som ofta sitter runt ögonen och ner på kinderna, men kan även förekomma i hela ansiktet. Milier bildas ofta när talget inte hittar en väg ut i huden. Men milier kan ibland även bero på att huden är mycket yttorr. Så det kan försvinna av sig själv men oftast behövs en portömning för att bli kvitt dessa.

Vad är torra fläckar och yttorrhet?

Torra fläckar är en slags eksemreaktion som beror på att huden håller kvar för lite vatten. Hud som har svårt att behålla fukt kallas för yttorr. Även fet hud kan bli yttorr. Med rätt hudvård så kan man effektivt behandla yttorrhet.

Tar ni bort födelsemärken?

Födelsemärken är egentligen en mycket ospecifik benämning på en rad olika förändringar i huden, varav en del kommer under barndomen och andra i vuxen ålder. Många har ingenting att göra med så kallade äkta födelsemärken (naevi pigmentosi) och blir aldrig farliga. I regel kan man lätt avgöra vid en läkarundersökning om det är ett godartat märke eller inte. Godartade mindre födelsemärken kan vi ta bort med diatermi. 

Vad ska jag tänka på innan ansiktsbehandlingen?

Om du tar medicinerar, informera oss gärna om detta. 
Kom gärna med så lite make-up som möjligt. 

Hur är huden uppbyggd och hur fungerar huden?

Huden har flera viktiga uppgifter. Den skyddar till exempel våra kroppar mot bakterier, virus och mot solens skadliga strålning. Huden hjälper oss också att hålla kroppstemperaturen på en lagom nivå. Huden lagrar också fett och vätska och hindrar kroppen från att torka ut. Hudens yta som är ganska sur (pH-värde 4,5 -5,5)vilket gör huden till en ogästvänlig plats för bakterier och kemikalier. Även om huden verkar tunn så består den av flera lager: Överhuden (epidermis), Läderhuden (dermis) och Underhuden (subcutis). Läderhuden som är den andra hudlagret består av bindväv och fibrer. Dessa proteiner som huden är uppbyggd av kallas kollagen och elastin, de gör läderhuden både stark och elastisk. Med åldern minskar antalet elastiska fibrer och huden kan därför bli slapp och rynkig. I derman som läderhuden också brukar kallas finns även svettkörtlar, talgkörtlar, blodkärl, känselkroppar och hårsäckar. Elastin är med andra ord ett elastsiskt protein som hjälper vävnaden i kroppen att återfå sin form. Elastinet ser till så att huden återgår till sin normala position efter den har blivit nypt t. ex. Läderhuden övergår i underhuden (den 3 hudlagret) som består av en speciell typ av bindväv som innehåller fettceller. Fettvävnaden fungerar som en energidepå och är både värmeisolerande och stötdämpande. Hur mycket fett vår underhud består av beror på genetiska faktorer och levnadssätt. 

Överhuden eller även kallad epidermis består av hornlagret (stratum corneum) och basalmembranet. Hudcellerna formas i basalmembranet och vandrar därifrån upp till hornlagret och hudens yta. På vägen upp till ytan fyller hudcellerna på med proteinfylld keratin. Hudcellerna hårdnar sedan och dör och det är dessa döda celler som bildar den hudyta som vi kan se.Vandringen från ny cell i basalmembranet till död cell i hornlagret tar 4-6 veckor. Efter det nöts de döda cellerna långsamt bort och faller av som torra hudflagor och nya hudceller tar deras plats. De döda hudcellerna hålls ihop av hudens eget fett (lipider) vilket gör huden så tätt sammansatt att den kan skydda oss mot slitage och bakterier. Det är de undre hudlagren som förser överhuden med fukt för att hålla den mjuk och smidig.

Man ska alltid ha i åtanke att huden är ett organ, därför är det viktigt att planera noga och bra vad man hade velat förbättra och om det är möjligt. Idag finns det så många behandlingar och produkter som snarare skadar huden än hjälper den att förbli frisk och vital. 

Kan man behandla större porer, fina linjer och trött hy.

Microneedling med Skinbooster, gärna i en kur med flera behandlingar är ett bra sätt för att pigga upp huden på. Andra behandlingar som kan få huden i en bättre skick är kemiska peels, IPL och kollagenbildande Ledljus. Hemvården är också en  viktig rutin. Huden behöver mycket fukt, och där kan vi erbjuda en rad bra produkter från Tebsikin och Syncroline som man kan använda hemma. 

Kan jag behandla förstorade porer?

Man kan aldrig ta bort porer, men man kan minska dem i storlek. Porer är utförsgångar för talgkörtlar i huden. Kemisk peeling och E-dermastamp kan minska porerna väldigt mycket, men det är viktigt att reglera hudens talg produktion med t. ex. hemvårdsprodukter. Man kan också tänka att avsluta ansiktstvätten med kallt vatten för att mekaniskt hjälpa huden att dra ihop porerna. Det är också bra att använda lermask 1-2 ggr i veckan. Fråga oss gärna på kliniken, så berättar vi mer. 

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: