Botox

Botox

Hos oss på Body & Face har våren 2023, läkaren, Maha Farahmand (neurolog) börjat att arbeta med Botox injektionsbehandlingar. 

Botox är en typ av neurotoxin som kallas botulinumtoxin, som produceras av bakterien Clostridium botulinum. Botox används vanligtvis för kosmetiska ändamål för att minska utseendet på rynkor och fina linjer i ansiktet. Det fungerar genom att blockera signalerna mellan nerver och muskler, vilket orsakar tillfällig förlamning av musklerna som orsakar rynkor.

Botox kan också användas för medicinska ändamål, till exempel för att behandla vissa typer av muskelspasmer, migrän, överdriven svettning, och andra sjukdomar där muskelsammandragningar är en del av sjukdomsbilden. Det är viktigt att notera att Botox är en substans som endast ska användas av kvalificerade läkare eller annan medicinsk personal med rätt utbildning och erfarenhet.

 

PRISLISTA BOTOX

1. Argrynka, ögonbryn, panna eller kråksparkar

1 av ovanstående område kostar 1 500 kr
3 områden kostar just nu 2 500 kr 

2. Höja/sänka överläpp, Haka(gropar), Sura mungipor, Rökrynkor

1 av ovanstående område kostar 1 200 kr
3 områden kostar just nu 2 200 kr 

3. Hals/käklinje/platysmaband (nefertitilyft) fr 2 800 kr

4. Microbotox 2 500 kr

 

För övriga priser samt tidsbokning fråga oss på kliniken!

 

Frågor & Svar!

Ja absolut, fillers är placerade på en djup som inte påverkar hudbehandlingar eller användning av Botox.

Botox är en potentiellt farlig substans om den inte används på rätt sätt eller av en kvalificerad medicinsk personal. När det används på rätt sätt, under övervakning av en erfaren läkare eller annan medicinsk personal, är risken för allvarliga biverkningar från Botox mycket låg.

Effekten av Botox varar vanligtvis mellan 3 och 6 månader. Hur länge det varar kan variera beroende på faktorer som injiceringsområdet, doseringen och personens ämnesomsättning. Efter att effekten har avtagit, kan man upprepa behandlingen för att behålla effekten.

Det finns flera faktorer som kan påverka kostnaden för Botox-behandlingar. Här är några av dem:

1. Kvalifikationer och erfarenhet hos utövaren: Botox bör endast injiceras av kvalificerad medicinsk personal med rätt utbildning och erfarenhet. Detta kan öka kostnaderna för behandlingen.

2. Dosering och injiceringsområde: Kostnaden för Botox-behandlingar beror på mängden som används och det område som behandlas. Ju större yta som behandlas, desto mer Botox behövs och ju högre blir kostnaden.

3. Kostnader för material: Botox är en dyr produkt att tillverka och leverera, vilket också kan påverka priset på behandlingar.

Du som vill göra Botox får inte vara gravid eller amma. Undvik helst daglig intag av blodförtunnande medel som Acetylsalicylsyra (Aspirin, Albyl, Magnecyl), inflammationsdämpande mediciner som Ibuprofen (Ipren), Diklofenak (Voltaren), Naproxen (Pronaxen) några dagar förre behandlingen.
Undvik make-up innan behandling.Du ska inte heller ha en infektion på injektionsområdet.

Massera inte det behandlade området på 2 dygn.
Ligg inte ner inom 4-6 timmar efter behandling.
Undvik aktivitet som orsakar rodnad inom 24 timmar så som fysisk träning och bastubad.
Lägg inte make-up på det behandlade områdena under dagen.

Share this:

Like this:

Like Loading...
%d bloggers like this: